Psykolog Rikke Pristed - Bornholm

OM PSYKOLOG RIKKE PRISTED

Jeg hedder Rikke Pristed, og er født i 1970 på Bornholm, hvor jeg også er opvokset. Jeg har været væk fra øen i 30 år, og er glad for at være tilbage igen!

Bornholm Psykolog Strand

Værdier

Med udgangspunkt i min uddannelse som psykolog, og min specialisering indenfor sexologi, tilbyder jeg både individuelle samtaler, parsamtaler, supervision og undervisning.

Det er vigtigt for mig at du som klient ved, at du er velkommen, uanset hvilket problem du har, hvilken kønsidentitet eller seksuel orientering, eller hvilke tændingsmønstre du har.

Om du lever i et åbent eller polyamourøst forhold, eller er monogam.

Jeg tager udgangspunkt i det som er vigtigt for dig at tale om, og vi afklarer sammen hvad det er vi skal arbejde hen imod, og hvordan vi skal gøre det.
Jeg tager afsæt i det som er vigtigt for dig i livet, og hvordan du kan komme til at leve mest muligt i overensstemmelse med det.

Jeg vil møde dig med omsorg for det som er svært, men også udfordre dig i forhold til de ændringer du ønsker at skabe. Jeg arbejder bio-psykosocialt, dvs at jeg tager udgangspunkt både i de biologiske/kropslige, de psykologiske og de sociale aspekter af dit liv.

Uddannelse

Jeg er uddannet psykolog fra Århus universitet i 1998, og autoriseret af Dansk Psykologforening i 2003.

Jeg har efteruddannet min indenfor sexologi ved Agder Universitet i Norge, og blev godkendt som specialist i Sexologisk Rådgivning i 2012.

Jeg har flere efteruddannelser og kurser indenfor kognitiv terapi, ACT, Compassionfokuseret terapi og Emotionsfokuseret Terapi.

Arbejdserfaring

Jeg har arbejdet med mange forskellige ting som psykolog. Jeg har i flere omgange arbejdet med det psykosociale område, bl.a. i Alkoholrådgivningen i Randers, På krisecentret i Randers, og i Familiehuset i Randers.

Jeg har også været ansat på Skørping Smertecenter, hvor jeg arbejdede med psykologisk håndtering af kroniske smerter.

Jeg har desuden været ansat som terapeut i et projekt som behandlede kvinder med endometriose, ligeledes i psykologisk smertehåndtering.

Endelig har jeg været på en somatisk afdeling på Randers Regionshospital i 4 år, hvor jeg dels var ansat på gynækologisk/obstetrisk afdeling, og dels på Jysk sexologisk klinik. Siden 2013 har jeg været selvstændig, og haft psykologisk/sexologisk praksis i Århus.

Psykolog Rikke Pristed Bornholm

Undervisningserfaring

Jeg har en solid undervisningserfaring, bl.a. fra Agder Universitet i Norge, hvor jeg er ekstern lektor, men også i Danmark, hvor jeg har undervist på både psykologuddannelsen i Århus, København og Ålborg, samt på sygeplejerskeuddannelsen flere steder i landet, og på medicinstudiet i Århus.

Jeg har også undervist i flere patientforeninger, i virksomheder og til faglige arrangementer, og har stor erfaring i at afholde kurser, fortrinsvis om sexologiske emner.

Supervisionserfaring

Jeg har igennem mange år erfaring med at supervisere sexologer både under og efter uddannelse, samt psykologer på vej mod autorisation.

Jeg superviserer ligeledes andre faggrupper i psykosocialt arbejde, særligt der hvor seksualiteten kan være noget man skal forholde sig til i sit arbejde.

samtale Bornhom Psykolog

Artikler, radio og TV m.v.

Jeg har udtalt mig i diverse medier, skrevet artikler, og deltaget i radio- og TV udsendelser. Herunder kan du finde links til et udvalg af disse.

Artikel i Seminarer.dk om transkønnede børn: 

Læs her vores interview med psykolog og sexologisk rådgiver, Rikke Pristed, hvor hun fortæller om nogle af de udfordringer, som transkønnede børn oplever i dagligdagen, og om hvordan du som fagperson kan støtte børnene.

https://seminarer.dk/nyheder/rikke-pristed-om-transkonnede-born-transkonnethed-skal-behandles-sa-udramatisk-som-muligt/

Radioudsendelsen Kejser på P1 – “Hvad tænder din hjerne på?”
Når vi tiltrækkes af og bliver forelsket i et andet menneske, så er det hjertet, der banker. Men i virkeligheden er det i hjernen, meget af det foregår. Følelserne opstår i nogle centre i den primitive del af vores hjerne, som vi ikke selv kan styre. Og hvad betyder det så for, hvem vi tiltrækkes af, om vi bliver forelskede, og om vi er i stand til føle empati og dermed udvikle kærlighed? Det spørger vi en hjerneforsker og en psykolog og sexolog om.

https://www.dr.dk/radio/p1/kejser/kejser-2018-02-26

Radioudsendelsen Kejser på P1 – “Ikke i aften skat”
Vi møder sexsymboler over det hele i vores hverdag, og vi støder på sex i kunst og i film. Men alligevel har vi svært ved at snakke med vores partner om, hvad vi synes om det, der sker i dobbeltsengen. Da forskere fra Aarhus Universitet undersøgte, hvad der er danskernes største bekymring i parforholdet, strøg ‘sex’ ind på andenpladsen over de største bekymringer. Men hvorfor har vi så svært ved at få sexlivet med vores partner til at fungere? Og hvordan kan vi få et mere harmonisk sexliv i vores parforhold?
Vært: Anne Kejser.

https://www.dr.dk/radio/p1/kejser/kejser-2018-04-30

Radioudsendelsen Kejser på P1 – ”Utroskab – hvordan kommer vi videre?”
Lige siden mennesket fandt sammen som par, har forholdende været plaget af kærlighedens torn i øjet, utroskaben. 46% af alle danskere har prøvet at være en partner utro, og dermed indtager vi en lidet flatterende førsteplads på verdensplan. Årsagerne til udåden handler om meget mere end lir og spænding. Det mener en psykolog og en sexolog, som i dagens program vil hjælpe utroramte par til at komme videre sammen og måske endda stå stærkere sammen end nogensinde før. Og så møder vi en mand, som selv har været utro, og som har formået at finde sammen med sin partner igen.

https://www.dr.dk/radio/p1/kejser/kejser-2018-06-12

Radioudsendelsen Kejser på P1 – ”Født som dreng, men føler sig som en pige”
Sådan har Helge Sune Nymands 6-årige datter det. Og sådan er det nu. Han og hans kone havde en søn, men nu har de en datter. Det handler om transkønnethed i Kejser, hvor du også kan møde en kvinde, som var en mand de første 46 år af sit liv.
I disse år er der er et stigende antal danskere, der gerne vil skifte køn, og der er ventetid på operation. Der er tilsyneladende en udvikling i gang, hvor transkønnede bliver mere accepteret. Men hvordan føles det at være transkønnet, og hvordan kan man som transkønnet få hjælp til at være den, man føler, man er?

https://www.dr.dk/radio/p1/kejser/kejser-2018-11-14

Radioudsendelsen Supertanker på P1 – ”Når et barn skifter køn”
Når et barn kommer til verden, vil de nybagte forældre med den største selvfølgelighed fortælle omverdenen, at “Det blev en pige!” eller “Det blev en dreng!” – og så indrette sig derefter.
For vores viden om – og opfattelse af barnets køn, er afgørende for farven på tøjet, legetøjet, navnet osv.
Men ikke alle mennesker føler sig som det køn, de fik tildelt ved fødslen, baseret på deres anatomi. I DR1 dokumentaren “Jeg vil ikke være en pige, mor” kan man møde tre børn, som alle har identitet som et andet køn end deres biologiske, og som derfor ønsker at skifte køn. Men er et barn i stand til at vide og beslutte dét? Og hvad nu hvis de fortryder?

https://www.dr.dk/radio/p1/supertanker/supertanker-2019-11-25

Radioprogrammet Den spændte hjelm – ”Sexualitet og kønsidentitet med Rikke Pristed”
Vi har haft cand. Psyk. og sexolog Rikke Pristed i studiet til en snak der oprindeligt skulle handle om homoseksualitet. I sidste ende kom det til at handle lige så meget om kønsidentitet, så lyt med til en snak om homoseksualitet i klinisk praksis, spring-ud-historier, identitet og Rikke Pristed, der hyler værten ud med den gamle kønsstereotyps-fældende vittighed.

https://www.mixcloud.com/DenSpaendteHjelm/sexualitet-og-k%C3%B8nsidentitet-med-rikke-pristed/

Magasinet Liv – ” Klar besked af psykologen: 5 typiske psykiske udfordringer i dit 40+ sexliv”

https://magasinetliv.dk/livsstil/kaerlighed/klar-besked-af-psykologen-5-typiske-psykiske-udfordringer-i-dit-40-sexliv

Psykologernes fagblad – ”Køn bevæger sig”
I dag kan danske borgere definere deres eget juridiske køn, og samme udvikling spreder sig nu over hele verden. Hvad er det, som har flyttet køn så betydeligt i så mange lande, og hvad indebærer dette rent sprogligt og terapeutisk?

http://infolink2019.elbo.dk/PsyNyt/Dokumenter/doc/18888.pdf

Udsendelsesrække  fra TV2 – ”min pige er en dreng”

Rikke Pristed medvirker i første og sidste afsnit i denne dokumentarrække, som handler om børn der oplever sig som et andet køn end det de er blevet tildelt ved fødslen.

https://hval.dk/mitcfu/materialeinfo.aspx?idnr=TV0000120349&cfuid=1

Interview i Politiken – ”Ekspert: Smerten ved bondage kan sammenlignes med maratonløb”

Bondage får de fleste til at tænke på sex og smertefulde positioner i reb, men nogle dyrker det, fordi det giver dem en følelse af velvære. Politiken har talt med et par som dyrker bondage, og en ekspert som forklarer hvad der sker i kroppen.

https://politiken.dk/indland/art6845229/Ekspert-Smerten-ved-bondage-kan-sammenlignes-med-maratonl%C3%B8b

Artikel i onlinemagasinet Alt.dk – ”Her er tabuet der ødelægger dit sexliv”
Om problemer med luft i maven/irritabel tyktarm, der for en del kvinder kan forstyrre sexlysten og nydelsen.

https://www.alt.dk/sundhed/her-er-tabuet-der-odelagger-dit-sexliv

Se hele listen med medier og artikler

Medlemsskaber

  • Dansk Psykologforening
  • DACS (Danish Association for Clinical Sexology, hvor jeg har været bestyrelsesmedlem siden 2017, og næstforperson siden 2019)
  • NACS (Nordic Association for Clinical Sexology)
  • EFS (European Federation for Sexology)
  • WAS (World Association for Sexology)
  • Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi (stiftende medlem)

 

Kontakt Rikke Pristed

Psykologerne Dam & Pristed
Psykologpraksis Bornholm
Tovet 8, 3. sal, 3730 Nexø, Bornholm

Mobil: 71 72 24 00
Mail: pristed@psykologpraksisbornholm.dk

Psykolog Rikke Pristed - Bornholm

Psykologerne Dam & Pristed  – Torvet 8, 3.sal – 3730 Nexø – Bornholm

Hjemmesiden er designet af interactivedesign.dk